Kan en gratis sjekk av traktoren din gi deg tryggheten du trenger denne sesongen?

7. november 2023

En gratis, uforpliktende kontroll av over 70 punkter på traktoren, utført av profesjonelt utstyrte mekanikere – det er ikke rart at tusenvis av bønder allerede har benyttet seg av en SMART Check.

SMART Check er utviklet for hardtarbeidende traktorer fra AGCO som er minst fem år gamle. Det er en kontroll før sesongen som gir eierne informasjonen de trenger for å ta best mulige beslutninger.

SMART Check medfører ingen forpliktelser, og over 30 % av traktorene får en feilfri tilstandsrapport og trenger ingen reparasjoner. Fordelen med denne kontrollen er at den gir eieren av traktoren tryggheten til å jobbe hardt, vel vitende om at den vil fungere optimalt når det gjelder som mest.

«Jeg vil anbefale alle å benytte seg av SMART Check.»

Noen ganger vil SMART Check avsløre problemer som bør løses. Eieren blir varslet om potensielle reparasjonsbehov gjennom en komplett feil- og tilstandsrapport, som også er gratis.

Bønder som Valtra-eieren Andreas Uhl fra Tyskland, ser fordelen med å bli gjort oppmerksom på potensielle problemer:

«Det verste som kan skje, er at maskinen stopper under innhøstingen. Reparasjonene blir dyrere og større, fordi det kan gå ut over andre deler også.»

Få kontroll på kostnadene med SMART Check

En vanlig grunn til at så mange bønder kontakter Eiksenteret for å bestille en SMART Check, er at de vil ha kontroll på kostnadene.

«Jeg sparte penger fordi forhandleren fant en kritisk feil på maskinen under SMART Check-kontrollen.»

Eier av MF-traktor, Spania

En SMART Check er grundig og tar ca. 2 timer. Mekanikeren sjekker blant annet oljenivået, tilstand på filter, hydraulikken og kjølesystemet. Dette betyr ofte at eieren får muligheten til å bestille en liten reparasjon som ellers ville ført til kostbar, uforutsett nedetid. Dette var tilfellet for Fendt-eieren Ulisse fra Italia:«Jeg sendte Fendt-traktoren min til forhandleren for en SMART Check. De fant lekkasjer og et par ting som måtte repareres. Jeg var veldig fornøyd med å få tilbud om dette.»

Les mer om SMART Check og finn din nærmeste deltakende forhandler.