Smart Safety Massey Ferguson | FI | AGCO Parts & Service
Vakava suhtautuminen maatilan turvallisuuteen

SMART SAFETY

PIDÄ MAATILA TURVALLISENA

Turvallinen viljely on onnistunutta viljelyä. Turvallisuustoimien kertaaminen suojelee sinua ja jokaista maatilallasi. Turvallisuudesta tinkiminen houkuttelee etenkin paineen alla. Asianmukainen koulutus, turvallisuustarkastukset ja kunnollisten varusteiden käyttö vähentää riskiä maatilallasi. Olitpa viljelyssä vasta-alkaja tai kokenut kettu, maatilan turvallisuusasioita kannattaa kerrata.

Kertaa osaamistasi lyhyiden, käytännöllisten oppaidemme avulla. Huolehdi turvallisuudesta, koska tilasi ei toimi ilman sinua.

TYÖSKENTELE TURVALLISESTI

 • Promo Image

  EI MINULLE NIIN KÄY

  Ota turvallisuus tavaksi. Älä sivuuta työpäiväsi riskejä. Minkään pituinen viljelykokemus ei suojaa onnettomuuksilta, jos jätät turvallisuusseikat huomioimatta. Jos mitään ei ole sattunut, se ei tarkoita, etteikö mitään voisi sattua. Suojele jokaista maatilalla – älä tingi turvallisuudesta. 

 • Promo Image

  ÄLÄ ANNA VÄSYMYKSEN YLLÄTTÄÄ

  Väsyneet viljelijät saattavat tehdä heikkoja päätöksiä ja reagoida hitaammin ja joutuvat todennäköisemmin onnettomuuteen. Opettele tunnistamaan uupumuksen oireet, joita voi ilmetä etenkin kiireisimpään aikaan. Eteenpäin kyntäminen ei ole aina paras ratkaisu. Kunnon lepo voi parantaa tuottavuutta, viljelyturvallisuutta ja nopeuttaa työn valmistumista.  

 • Promo Image

  ETSI TURVALLISUUSONGELMA

  Jos et näe sitä, et voi välttää sitä. Yksinkertaisilla toimilla, kuten tuulilasin peseminen tai peruutuskameran asentaminen, voi estää mahdollisen vahingon tai elämää mullistavan vamman. Näe ja näy, koska huonointa vaihtoehtoa ei ilkeä edes ajatella  

 • Promo Image

  TURVALLISUUS EI VOI PERUSTUA TYHJIIN TOIVEISIIN

  Älä jätä maatilasi turvallisuutta sattuman varaan. Vähennä riskejä säännöllisillä turvallisuustarkastuksilla, asianmukaisella koulutuksella ja kunnollisilla varusteilla. Tuskin hyppäisit lentokoneestakaan laskuvarjoa tarkistamatta – älä ota maatilan turvallisuuttakaan itsestään selvänä. 

AINEISTOJA JA NEUVONTAA

 • Promo Image

  Lapsien turvallisuus maatilalla

  Maatila voi olla lapselle ihana ja opettavainen paikka varttua. Siellä on kuitenkin vaaransa. Joka vuosi lapsia kuolee onnettomuuksissa maatiloilla.

  Lapset ovat uteliaita ja leikkiväisiä, ja vaikka lapsi olisi syntynyt maatilalla, hän ei ole immuuni maatilan vaaroille.  Olipa lapsi leikkimässä tai mukana työskentelemässä maatilalla, vastuullasi on lapsen kunnollinen valvonta. 

  Nyt on hyvä hetki kerrata maatilan lasten turvallisuusasioita. 

 • Promo Image

  Voimanulosoton turvatarkastusluettelo

  Tehonlähde monille työkoneille, joita käytät traktorisi kanssa päivittäin. Laite, jota ilman viljelijät eivät tulisi toimeen. Voimanulosottoakselin nopeus voi olla jopa 1 000 kierrosta minuutissa, joten onnettomuudet tapahtuvat silmänräpäyksessä ja ovat vakavia.  

  Elämän mullistavan loukkaantumisen voi ehkäistä yksinkertaisilla teoilla. Suhtaudutko näihin turvatoimiin vakavasti joka kerta, kun aktivoit voimanulosoton?

 • Promo Image

  Korkealla työskentely

  FSF:n tutkimuksen mukaan korkealta putoaminen tai putoavan esineen osuma aiheuttaa lähes 30 % maatalouden kuolemantapauksista. Putoaminen voi aiheuttaa pitkäaikaisen vamman ja vaikuttaa liiketoimintaasi.

  Useimmiten putoamisen aiheuttaa työn kehno suunnittelu tai vialliset tai epäasianmukaiset varusteet.  Kertaa korkealla työskentelyn turvallisuusohjeet tästä.

 • Promo Image

  Karja: turvallinen työskentely

  Keskivertoihminen ei välttämättä tunne maatilan eläimien parissa työskentelyn vaaroja, mutta maanviljelijöiden on suoritettava asianmukaiset turvatoimet päivittäin. 

  Vaikka useimmat eläimet eivät ole tappavia, vuosittain loukkaantuu turhaan useita miehiä, naisia ja lapsia harkitsemattoman riskinoton seurauksena. Olemme varmoja, että turvatoimesi ovat kunnossa, mutta voit kerrata niitä jatkamalla lukemista.

 • Promo Image

  Koneiden kanssa työskentely

  Väärin käytetyt tai vialliset ajoneuvot ja koneet aiheuttavat maatiloilla runsaasti kuolemia ja vakavia vammoja. 

  Noudattamalla näitä yksinkertaisia sääntöjä pysyt turvassa

  • Turvallinen pysäytys – käsijarru päälle, ohjaimet neutraaliin asentoon, moottorin sammutus ja avaimien poistaminen
  • Suunnittele työsi etukäteen 
  • Älä koskaan irrota tai muuntele suojia ajan säästämiseksi
  • Käytä konetta, vain jos koneen käyttö on koulutettu sinulle asianmukaisesti ja osaat käyttää konetta turvallisesti 
  • Lue aina valmistajan ohjeet 

 • Promo Image

  Lietteen kanssa työskentely

  Liete tuottaa kaasuja, jotka voivat olla erittäin myrkyllisiä ja aiheuttaa jopa kuolemaan johtavan vamman. Kaasuista vaarallisin on rikkivety. 

  Noudata turvallisuusohjeita tarkasti lietteen parissa työskennellessäsi. Varmista, että ymmärrät täsmälleen, minkä parissa työskentelet, jotta voit suojautua mahdollisimman hyvin. Tässä on 7 asiaa, jotka on hyvä tietää lietteestä.

 • Promo Image

  Työskentely voimalinjojen alla

  Tiesitkö, että korkeajännitesähkövirta voi hypätä jopa 5 metriä? Vakava henkilö- tai konevahinko ei välttämättä edellytä voimalinjaan koskemista. Perehdy voimalinjoihin kaikkien turvallisuuden vuoksi. Tässä on lyhyesti voimalinjaturvallisuusohjeita ja ohjeita hätätilanteeseen.

 • Promo Image

  Uupumuksen havaitseminen

  Tunnistatko uupumuksen oireet ja osaatko ehkäistä niitä? Väsymys on merkittävä syy maatilaonnettomuuksiin. Se vaikuttaa päätöksentekoon ja reaktioaikoihin. Se voi iskeä kiireisimpään aikaan – poikimisen, karitsoimisen tai sadonkorjuun aikaan – kun paineet ovat suurimmillaan. 

  Jos kuitenkin tunnistat uupumuksen, voit onneksi tehdä sille jotain.

TURVALLISUUSRATKAISUJA MAATILALLESI

Laadukkaat peilit, lasit ja tuulilasinpyyhkijät sekä peruutuskamerat maksimoivat näkyvyyden. Olennaiset tarvikkeet, kuten henkilönsuojaimet ja huomiotakit, pitävät turvassa, ja voimanulosoton suojat varmistavat, että koneesi ovat turvallisia.

Lasit ja peilit Älä luota sattumaan! Lasi ja peilit ovat keskeisiä näkyvyydelle. Jos ne ovat rikki, ota yhteys lähimpään jälleenmyyjään
Turvakamerat Ulkoiset kamerapakettimme parantavat näkyvyyttä ohjaamosta huomattavasti.
Pyörivät huomiovalot ja valaistus

Aidot AGCO-valaistusratkaisut maksimoivat koneen ja työtehtävän näkymisen ajovaloin, LED-työvaloin ja huomiovaloin.

Pyyhkijät

Raitaiset ikkunat? On aika vaihtaa pyyhkijänsulat ja talvilaadun tuulilasinpesunesteeseen. Aidot AGCO-pyyhkijänsulat ovat kestävä vaihtoehto.

Voimanulosoton suojukset

Älä viivyttele! Vaihda vahingoittuneet voimanulosoton suojukset vakavan loukkaantumisvaaran minimoimiseksi.

Henkilönsuojaimet ja turvakengät

Pysy turvassa ja tule nähdyksi erilaisilla henkilönsuojaimilla, mukaan lukien huomiotakit, turvasaappaat, käsienpuhdistusaine ja suojalasit.

Smart Check

Kysy ilmaisesta SMART Check -tarkastuksesta, joka sisältää koneesi visuaalisen turvallisuustarkastuksen.

Ilmastointilaitteen huolto

Vähennä väsymystä varmistamalla, että ohjaamon ilmanvaihtojärjestelmä on puhdas ja kunnossa ja toimii tehokkaasti.