Vakava suhtautuminen maatilan turvallisuuteen

SMART SAFETY

Turvallinen viljely kannattaa

Työskentelet alalla, joka on maailman vaarallisimpien joukossa. Riskinarviointi ja kunnolliset turvatarkastukset suojelevat sinua ja muita maatilalla.

Lyhyet ja käytännölliset turvallisuusoppaamme muistuttavat maatilan parhaista turvallisuuskäytännöistä. Ne kattavat kaiken lietteen kanssa työskentelystä lasten turvallisuuteen.

Maanviljelijöiden ajatuksia turvallisuudesta

 • Promo Image

  “Turvatarkastukset ovat uskomattoman tärkeitä...”

  Ben Duffin

  Sikatilallinen

  “Turvallisuustarkastuksissa havaitaan ongelmat ennen kuin niistä tulee vaaraa henkilökunnalle, karjalle tai muille ihmisille. Tarkastusten laiminlyönnin riskinä on, että ongelmat voivat ilmetä pahimpaan mahdolliseen aikaan – esimerkiksi tiellä vilkkaassa liikenteessä tai työskennellessä yksin myöhään yöllä.”

   

   

Työskentele turvallisesti

 • Promo Image

  Etsi turvallisuusongelma

  Jos et näe sitä, et voi välttää sitä. Yksinkertaisia toimia, kuten tuulilasinpyyhkimien sulkien vaihtaminen. Näe ja näy, koska huonointa vaihtoehtoa ei ilkeä edes ajatella.

 • Promo Image

  Ei minulle käy niin

  Ota turvallisuus tavaksi. Älä sivuuta työpäiväsi riskejä. Minkään pituinen viljelykokemus ei suojaa onnettomuuksilta, jos jätät turvallisuusseikat huomioimatta. Jos mitään ei ole sattunut, se ei tarkoita, etteikö mitään voisi sattua. Suojele jokaista maatilalla – älä tingi turvallisuudesta.

 • Promo Image

  Turvallisuus ei voi perustua tyhjiin toiveisiin

  Älä jätä maatilasi turvallisuutta sattuman varaan. Vähennä riskejä säännöllisillä turvallisuustarkastuksilla, asianmukaisella koulutuksella ja kunnollisilla varusteilla. Tuskin hyppäisit lentokoneestakaan laskuvarjoa tarkistamatta – älä ota maatilan turvallisuuttakaan itsestään selvänä.

 • Promo Image

  Väsymys voi yllättää

  Väsyneet viljelijät saattavat tehdä heikkoja päätöksiä ja reagoida hitaammin ja joutuvat todennäköisemmin onnettomuuteen. Opettele tunnistamaan uupumuksen oireet, joita voi ilmetä etenkin kiireisimpään aikaan. Yöunien lykkääminen ei ole aina paras ratkaisu. Kunnon lepo voi parantaa tuottavuutta, viljelyturvallisuutta ja nopeuttaa työn valmistumista.

 • Promo Image

  Pysähdy puhumaan

  Intohimo, ylpeys sekä fyysinen ja henkinen kestävyys. Mitä maanviljelijältä vaaditaan? Et ehkä tee numeroa äärirajoilla työskentelystä tai puurtamisesta pitkään yksin, koska tulokset vaativat sitä. Miten usein puhut tunteistasi? On aika puhua maanviljelyn iloista, onnistumisista, vaikeuksista ja kaikesta siltä väliltä.

Oppaat ja neuvonta

 • Promo Image

  Kausityöntekijät

  Kausityöntekijät ja määräaikaiset työntekijät eivät ehkä tiedosta maanviljelyn vaaroja. Varmista, että he osaavat turvalliset toimintatavat. Lisäksi on tärkeää, että heillä on tarvittavat henkilönsuojaimet ja oikeanlainen koulutus koneiden ja työkalujen käyttöön.

  Varmista, että työntekijöitä valvotaan riittävästi ja että he voivat viestiä esihenkilöidensä kanssa sujuvasti. Heidän äidinkielensä ei välttämättä ole suomi, joten varmista huolella, että he ovat ymmärtäneet varoituskyltit ja turvalliset työtavat.

 • Promo Image

  Metsänhoito

  Useimmilla viljelijöillä tulee vastaan metsänhoitotöitä. Turvallisuuden vuoksi on noudatettava ohjeita, käytettävä sopivia henkilönsuojaimia ja tehtävään sopivia koneita ja välineitä. Metsätöissä korkealla on hyvä muistaa neljä asiaa. 

 • Promo Image

  Paloturvallisuus

  Rakennuksien, varastojen ja koneiden vahingoittuminen. Tulipalon seuraukset voivat olla musertavat. Pahimmassa tapauksessa tulipalo voi aiheuttaa henkilövahinkoja ja viedä hengen karjalta tai ihmisiltä. Onneksi tulipaloja voi ehkäistä. Kertaa paloturvallisuuskäytännöt ja toiminta tulipalon sattuessa. 

 • Promo Image

  Voimanulosoton turvatarkastusluettelo

  Tehonlähde monille työkoneille, joita käytät traktorisi kanssa päivittäin. Laite, jota ilman viljelijät eivät tulisi toimeen. Voimanulosottoakselin nopeus voi olla jopa 1 000 kierrosta minuutissa, joten onnettomuudet tapahtuvat silmänräpäyksessä ja ovat vakavia.

  Elämän mullistavan loukkaantumisen voi ehkäistä yksinkertaisilla teoilla. Suhtaudutko näihin turvatoimiin vakavasti joka kerta, kun aktivoit voimanulosoton? 

 • Promo Image

  Työskentely voimalinjojen alla

  Tiesitkö, että korkeajännitesähkövirta voi hypätä jopa 5 metriä? Vakava henkilö- tai konevahinko ei välttämättä edellytä voimalinjaan koskemista. Perehdy voimalinjoihin kaikkien turvallisuuden vuoksi. Tässä on lyhyesti voimalinjaturvallisuusohjeita ja ohjeita hätätilanteeseen.

 • Promo Image

  Lapsien turvallisuus maatilalla

  Maatila voi olla lapselle ihana ja opettavainen paikka varttua. Siellä on kuitenkin vaaransa. Joka vuosi lapsia kuolee onnettomuuksissa maatiloilla.

  Lapset ovat uteliaita ja leikkiväisiä, ja vaikka lapsi olisi syntynyt maatilalla, hän ei ole immuuni maatilan vaaroille.  Olipa lapsi leikkimässä tai mukana työskentelemässä maatilalla, vastuullasi on lapsen kunnollinen valvonta. 

  Nyt on hyvä hetki kerrata maatilan lasten turvallisuusasioita. 

 • Promo Image

  Korkealla työskentely

  FSF:n tutkimuksen mukaan korkealta putoaminen tai putoavan esineen osuma aiheuttavat lähes 30 % maatalouden kuolemantapauksista. Putoaminen voi aiheuttaa pitkäaikaisen vamman ja vaikuttaa liiketoimintaasi.

  Useimmiten putoamisen aiheuttaa työn kehno suunnittelu tai vialliset tai epäasianmukaiset varusteet. Kertaa korkealla työskentelyn turvallisuusohjeet tästä. 

 • Promo Image

  Koneiden kanssa työskentely

  Väärin käytetyt tai vialliset ajoneuvot ja koneet aiheuttavat maatiloilla runsaasti kuolemia ja vakavia vammoja. 

  Noudattamalla näitä yksinkertaisia sääntöjä pysyt turvassa

  • Turvallinen pysäytys – käsijarru päälle, ohjaimet neutraaliin asentoon, moottorin sammutus ja avaimien poistaminen
  • Suunnittele työsi etukäteen 
  • Älä koskaan irrota tai muuntele suojia ajan säästämiseksi
  • Käytä konetta, vain jos koneen käyttö on koulutettu sinulle asianmukaisesti ja osaat käyttää konetta turvallisesti 
  • Lue aina valmistajan ohjeet 

 • Promo Image

  Karjanhoito: Turvallinen työskentely

  Keskivertoihminen ei välttämättä tunne maatilan eläimien parissa työskentelyn vaaroja, mutta maanviljelijöiden on suoritettava asianmukaiset turvatoimet päivittäin.

  Vaikka useimmat eläimet eivät ole tappavia, vuosittain loukkaantuu turhaan useita miehiä, naisia ja lapsia harkitsemattoman riskinoton seurauksena. Olemme varmoja, että turvatoimesi ovat kunnossa, mutta voit kerrata niitä jatkamalla lukemista. 

 • Promo Image

  Lietteen kanssa työskentely

  Liete tuottaa kaasuja, jotka voivat olla erittäin myrkyllisiä ja aiheuttaa jopa kuolemaan johtavan vamman. Kaasuista vaarallisin on rikkivety. 

  Noudata turvallisuusohjeita tarkasti lietteen parissa työskennellessäsi. Varmista, että ymmärrät täsmälleen, minkä parissa työskentelet, jotta voit suojautua mahdollisimman hyvin. Tässä on 7 asiaa, jotka on hyvä tietää lietteestä.

 • Promo Image

  Uupumuksen havaitseminen

  Tunnistatko uupumuksen oireet ja osaatko ehkäistä niitä? Väsymys on merkittävä syy maatilaonnettomuuksiin. Se vaikuttaa päätöksentekoon ja reaktioaikoihin. Se voi iskeä kiireisimpään aikaan – poikimisen, karitsoimisen tai sadonkorjuun aikaan – kun paineet ovat suurimmillaan. 

  Jos kuitenkin tunnistat uupumuksen, voit onneksi tehdä sille jotain.

 • Promo Image

  Etukuormaimet: turvallinen työskentely

  Useimmat maanviljelijät ovat tottuneet käyttämään etukuormaimia. Sopivien lisälaitteiden käyttäminen traktorissa on tärkeää niin turvallisuuden, tehokkuuden kuin takuun kannalta. Tässä on kuusi seikkaa, jotka on hyvä muistaa etukuormaimia käytettäessä 

TURVALLISUUSRATKAISUJA MAATILALLESI

Laadukkaat peilit, lasit ja tuulilasinpyyhkijät sekä peruutuskamerat maksimoivat näkyvyyden. Olennaiset tarvikkeet, kuten henkilönsuojaimet ja huomiotakit, pitävät turvassa, ja voimanulosoton suojat varmistavat, että koneesi ovat turvallisia.

Lasit ja peilit Älä luota sattumaan! Lasi ja peilit ovat keskeisiä näkyvyydelle. Jos ne ovat rikki, ota yhteys lähimpään jälleenmyyjään
Turvakamerat Ulkoiset kamerapakettimme parantavat näkyvyyttä ohjaamosta huomattavasti.
Pyörivät huomiovalot ja valaistus

Aidot AGCO-valaistusratkaisut maksimoivat koneen ja työtehtävän näkymisen ajovaloin, LED-työvaloin ja huomiovaloin.

Pyyhkijät

Raitaiset ikkunat? On aika vaihtaa pyyhkijänsulat ja talvilaadun tuulilasinpesunesteeseen. Aidot AGCO-pyyhkijänsulat ovat kestävä vaihtoehto.

Voimanulosoton suojukset

Älä viivyttele! Vaihda vahingoittuneet voimanulosoton suojukset vakavan loukkaantumisvaaran minimoimiseksi.

Henkilönsuojaimet ja turvakengät

Pysy turvassa ja tule nähdyksi erilaisilla henkilönsuojaimilla, mukaan lukien huomiotakit, turvasaappaat, käsienpuhdistusaine ja suojalasit.

Smart Check

Kysy ilmaisesta SMART Check -tarkastuksesta, joka sisältää koneesi visuaalisen turvallisuustarkastuksen.

Ilmastointilaitteen huolto

Vähennä väsymystä varmistamalla, että ohjaamon ilmanvaihtojärjestelmä on puhdas ja kunnossa ja toimii tehokkaasti.

 

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ