SMART Sesong: Fokus på bonden

31 januar 2023

image of Berto Martino

Så, hvilken støtte ønsker dere i løpet av sesongen? Vi spurte Berto Martino fra società agricola Tenuta Berto i Italia, om hvordan han forbeder seg til sesongen. Vi ville også vite hvilken støtte han forventer fra forhandleren i de travleste periodene. 

Fortell oss om gården din

Det er en gammel gård, og familien min har drevet jordbruk her siden begynnelsen av 1900-tallet. I begynnelsen dyrket vi hovedsakelig vinranker, men på 2000-tallet begynte faren min, som er fjerde generasjon, å dyrke asparges. Gården vokser konstant. I dag har vi ca. 65 dekar med asparges, og i 2011 begynte vi med vinranker igjen på grunn av den voksende etterspørselen etter prosecco. Vingården vår er nå på over 600 dekar.

Kjøper du inn deler før sesongen starter?  

Vi har et lager på gården med deler og forbruksvarer som dekker 6–7 servicer på maskinene våre. Vi bruker originaldeler, så vi vet hva vi får.

Hvilken støtte forventer du å få fra forhandleren i løpet av sesongen?

Jeg forventer at forhandleren har en beholdning av reservedeler. Det er det viktigste, mener jeg. I tillegg forventer jeg rask, effektiv og kompetent hjelp, spesielt underveis i sesongen.

Berto Martino