SMART Season: Fokus på landmanden

31 januar 2023

Image of farmer Berto Martino

Hvilken form for support under høsten ønsker du? Vi har spurgt Berto Martino fra società agricola Tenuta Berto i Italien om hans forberedelser til høsten. Vi ønskede også at høre, hvilken form for support han forventer fra sin forhandler, når han har mest travlt. 

Fortæl os om dit landbrug

Det er et historisk landbrug, for min familie har dyrket jorden i området siden begyndelse af det 20. århundrede. Oprindeligt var hovedafgrøden vinranker, men i 00’erne begyndte min far, som er fjerde generation, at dyrke asparges. 

Bedriften vokser hele tiden, så vi i dag dyrker omkring 65 hektar med asparges, og i 2011 genindførte vi vinranker på grund af en stigende efterspørgsel på prosecco. I dag er vores vingård på over 60 hektar.

Har du reservedele på lager inden høsten?  

Vi har et tilstrækkeligt lager af reservedele og forbrugsvarer på bedriften til at servicere vores maskiner 6-7 gange. Vi bruger originale reservedele for at være sikker på, hvad vi bruger.

Hvilken support forventer du fra din forhandler under høsten?

At forhandleren har et lager af reservedele, for efter min mening er det et grundlæggende krav. Især under høsten forventer jeg også hurtig, effektiv og kompetent support.

Berto Martino