SMART Sikkerhet Massey Ferguson | NO | AGCO Parts & Service
Vi tar sikkerheten på gården på alvor

SMART SIKKERHET

VÆR SIKKER PÅ GÅRDEN

Sikker gård gir sikker drift. Bruk litt tid på å gå gjennom sikkerhetstiltakene for å beskytte deg selv og andre på gården. Det kan være fristende å ta snarveier, spesielt når man står under press. Det å gjennomføre riktig opplæring og sikkerhetskontroll og bruke riktig utstyr vil redusere risikoen på gården din. Enten du er ny i jordbruket eller har holdt på lenge, er det fornuftig å minne seg selv på sikkerheten på gården.

Oppdater kunnskapen din med våre korte, praktiske veiledninger nedenfor. Tenk på sikkerheten, for gården fungerer ikke uten deg.

ARBEID TRYGT

 • Promo Image

  DET SKJER IKKE MEG

  Gjør fokus på sikkerhet til en naturlig del av arbeidshverdagen. Ikke ignorer farene i det daglige arbeidet. Uansett hvor lang erfaring du har, kan det beskytte deg mot ulykker hvis du ikke prioriterer sikkerheten. Selv om du aldri har væt utsatt for noe, betyr ikke det at det aldri kan skje noe. Beskytt alle på gården – ikke ta lett på sikkerhetstiltak. 

 • Promo Image

  SØRG FOR Å HOLDE ENERGIEN OPPE NÅR DU JOBBER

  Trøtte bønder kan ta dårlige valg, ha lengere reaksjonsevne og er mer utsatt for ulykker. Lær deg å kjenne igjen symptomene på trøtthet, spesielt i perioder da det er ekstra travelt. Pløying er ikke alltid den beste løsningen. God hvile kan gi økt produktivitet og tryggere drift, og kanskje blir jobben også utført raskere.  

 • Promo Image

  OPPDAG SIKKERHETSPROBLEMET

  Hvis du ikke kan se det, kan du ikke unngå det. Enkle ting som å rengjøre frontruten eller installere ryggekamera kan forhindre alvorlig eller livsendrende skade. Se og bli sett, fordi alternativet ikke er til å tenke på  

 • Promo Image

  SIKKERHET ER IKKE NOE MAN BØR TA LETT PÅ

  Ikke overlat sikkerheten på gården til tilfeldighetene. Reduser risikoen med regelmessige sikkerhetssjekker, god opplæring og riktig utstyr. Du ville aldri hoppet ut av et fly uten fallskjerm – så tenk sikkerhet på gården også. 

RESSURSER OG RÅD

 • Promo Image

  Trygge barn på gården

  Gården kan være et fantastisk sted for barn å vokse opp og en fantastisk kilde til læring.

  Men det er også et farlig sted. Tragisk nok blir barn drept i ulykker på gårder hvert eneste år.

  Barn er nysgjerrige og lekne, og selv om de er født på gården er de ikke immune mot risikoen.  Hvis barn jobber eller leker på gården er det opp til deg å sørge for at de er under oppsyn. 

  Det er et godt tidspunkt å minne deg selv på at du bør tenke over barnesikkerhet på gården din. 

 • Promo Image

  Sjekkliste for kraftuttak

  Energikilden til mange av maskinene du bruker hver dag med traktoren. Et sett få bønder kan klare seg uten. Men med kraftoverføringsaksler som når hastigheter på opptil 1000 o/min, skjer ulykkene ofte raskt, og de er ofte alvorlige.  

  Enkle tiltak kan forebygge livsendrende skader. Tar du disse sikkerhetsreglene på alvor hver gang du aktiverer kraftuttaket?

 • Promo Image

  Arbeide i høyden

  FSF-forskning viser at risikoen for å falle fra høyden eller bli truffet av en fallende gjenstand utgjør nesten 30 % av alle dødsulykker i landbruket. Fall fra høyden kan føre til langvarige skader og påvirke virksomheten din.

  De fleste fall skjer enten fordi arbeidet ikke er riktig planlagt eller utstyret er defekt eller ikke hensiktsmessig.  Les dette for å minne deg selv på hvor viktig sikkerheten er ved arbeid i høyden.

 • Promo Image

  Husdyr: trygt arbeid

  Man kan ikke forvente at hvem som helst skal være klar over farene ved å jobbe i nær kontakt med husdyr, men bønder har ingen unnskyldning for ikke å følge de riktige sikkerhetstiltakene i hverdagen. 

  Selv om de fleste ulykker som impliserer dyr ikke er dødelige, blir mange menn, kvinner og barn unødvendig skadet hvert år fordi man tar for stor risiko. Vi er sikre på at du tar alle de riktige forholdsreglene, men les videre for å få en rask påminnelse.

 • Promo Image

  Arbeid med maskiner

  Dårlig eller defekte kjøretøy og maskiner er en viktig årsak til dødsfall og alvorlige skader i landbruket. 

  Følg disse enkle reglene for å være trygg

  • Sikker stans – håndbrems på, kontroller i nøytral posisjon, motor av og fjern nøkler
  • Planlegg jobben på forhånd 
  • Du må aldre fjerne eller endre sikkerhetsinnretninger for å spare tid
  • Bruk bare en maskin hvis du vet hvordan du bruker den på en sikker måte og har fått passende opplæring 
  • Les alltid instruksjonene fra produsenten 

 • Promo Image

  Jobbe med slam

  Slam produserer gasser som kan være ekstremt giftige og også føre til fatale skader. Det farligste er hydrogensulfid. 

  Når du håndterer bløt gjødsel, må du følge strenge sikkerhetsregler. Sørg for at du vet nøyaktig hva du håndterer, slik at du kan beskytte deg selv på best mulig måte. Her er syv ting du bør vite om bløt gjødsel

 • Promo Image

  Arbeid med overliggende kraftledninger

  Visste du at elektrisitet kan hoppe opptil fem meter ved høy spenning? Du trenger ikke å røre en strømledning for å få alvorlige skader eller få kostbare skader på utstyret ditt. Det er viktig at du vet om alle strømledninger – for alles sikkerhet. Her får du en kort innføring i strømnettsikkerhet og hva du må gjøre i en nødssituasjon.

 • Promo Image

  Vær obs på trøtthet

  Kjenner du igjen tegnene på trøtthet, og vet du hvordan du skal forholde deg til dem? Tretthet er en vanlig årsak til ulykker i landbruket. Det påvirker både din evne til å ta beslutninger og reaksjonstiden din. Den kan ramme deg når du har det som travlest – i kalvingen, lammingen, innhøstingen – når du føler at presset er som størst. 

  Men når du kjenner trøttheten komme, er det fint å vite at du kan overvinne den.

SIKKERHETSLØSNINGER TIL GÅRDEN DIN

Kvalitetsspeil, glass og vindusviskere og ryggekameraer maksimerer sikten. Nødvendigheter som PVU og refleksvest beskytter deg, og nye kraftuttaksdeksler sørger for at maskinene dine er trygge.

Ruter og speil Ikke ta noen sjanser! Ruter og speil er avgjørende for oversikten. Kontakt forhandleren din hvis noe av dette er ødelagt
Sikkerhetskamera Få bedre oversikt fra førerhuset med våre pakker med eksterne kamera.
Roterende varsellamper / lys

Få optimal oversikt over området rundt maskinen med originale belysningsløsninger fra AGCO, fra skifte av frontlykter til LED-arbeidslys og varsellamper.

Vindusviskersystemer

Uklar sikt når det regner? Da er det på tide å skifte vindusviskere og fylle spylervæske som tåler vinterkulda. Originale AGCO-viskere er det beste valget hvis du vil ha viskere som holder lenge.

Kraftuttaksdeksler

Ikke utsett det! Hvis kraftuttaksdekeslet er ødelagt, må du skifte det for å unngå risiko for alvorlige personskader.

PVU/vernestøvler

Hold deg trygg og bli sett med vårt utvalg av PVU, inkludert jakker som vises godt, vernestøvler og vernebriller.

Smart Check

Be om en gratis SMART Check som inkluderer en visuell sikkerhetssjekk av maskinen.

Service på klimaanlegg

Unngå trøtthet ved å sørge for at ventilasjonen i førerhuset fungerer som den skal.

 

SMART Check er en flott måte å sikre at både du og maskinen din er trygge og klare foran neste sesong. AGCO Parts tilbyr en omfattende kontroll av alle selvgående maskiner som er fem år eller eldre – helt gratis – for å sikre at de er klare for nye utfordringer.

SMART Check

SMART CHECK-KONTROLLER ER TILGJENGELIGE I EN BEGRENSET PERIODE FRA STARTEN AV OKTOBER. BESTILL SMART CHECK HOS DIN LOKALE FORHANDLER I DAG.

Begrenset antall kontroller, avhengig av tilgjengelighet hos forhandleren. Du finner mer informasjon om kampanjen i våre vilkår og betingelser.