Vi tar sikkerheten på gården på alvor

SMARTSikkerhet

Trygt jordbruk sikrer suksess

Arbeidet ditt er blant de farligste bransjene i verden. Risikovurdering og riktige sikkerhetssjekker er avgjørende for å beskytte deg og alle andre på gården.

Bruk våre korte, praktiske sikkerhetsveiledninger som en betimelig påminnelse om beste praksis for sikkerhet på gården. De dekker alt fra reglene for arbeid med flytende gjødsel til å sørge for at barna er trygge på gården.

Dette bør alle bønder huske på

 • Promo Image

  «Sikkerhetssjekker er utrolig viktige …»

  Ben Duffin

  Grisebonde

  «Sikkerhetssjekker finner problemer før de blir en fare for ansatte, dyr og andre mennesker. Faren med å ikke utføre sikkerhetssjekker er at problemene kan oppstå på verst tenkelige tidspunkt, for eksempel i trafikken eller når du jobber alene sent på kvelden.»

   

ARBEID TRYGT

 • Promo Image

  Oppdag sikkerhetsproblemet

  "Hvis du ikke kan se det, kan du ikke unngå det. Enkle handlinger som å bytte ut vindusviskerne. Se og bli sett, fordi alternativet ikke er til å tenke på. "

 • Promo Image

  Det skjer ikke meg

  Gjør fokus på sikkerhet til en naturlig del av arbeidshverdagen. Ikke ignorer farene i det daglige arbeidet. Uansett hvor lang erfaring du har, kan det ikke beskytte deg mot ulykker hvis du ikke prioriterer sikkerheten. Selv om du aldri har væt utsatt for noe, betyr ikke det at det aldri kan skje noe. Beskytt alle på gården – ikke ta lett på sikkerhetstiltak.

 • Promo Image

  Sikkerhet er ikke noe man bør ta lett på

  Ikke overlat sikkerheten på gården til tilfeldighetene. Reduser risikoen med regelmessige sikkerhetssjekker, god opplæring og riktig utstyr. Du ville aldri hoppet ut av et fly uten fallskjerm – så tenk sikkerhet på gården også.

 • Promo Image

  Trøttheten kan komme sigende

  Trøtte bønder kan ta dårlige valg, ha lengere reaksjonsevne og er mer utsatt for ulykker. Lær deg å kjenne igjen symptomene på trøtthet, spesielt i perioder da det er ekstra travelt. Pløying er ikke alltid den beste løsningen. God hvile kan gi økt produktivitet og tryggere drift, og kanskje blir jobben også utført raskere.

 • Promo Image

  Ta en pratepause

  Pasjon, stolthet, fysisk og mental styrke? La oss snakke litt om hva som kreves av en bonde. Du har kanskje ikke lyst til å presse deg selv til det ekstreme, eller å jobbe time etter time alene for å få de resultatene du trenger. Men hvor ofte deler du erfaringene dine med andre? Det er på tide å snakke om gleden, kjærligheten, det harde arbeidet og alt annet som kreves for å være bonde.

KAYNAKLAR VE TAVSİYELER

 • Promo Image

  Midlertidige ansatte

  Midlertidige ansatte eller sesongarbeidere kjenner ikke alltid til hvilke farer gårdsarbeid fører med seg. Bruk litt tid på å forsikre deg om at de kjenner til sikkerhetsprosedyrene. Det er også viktig at de har riktig personvernutstyr og har fått opplæring før de bruker maskiner og verktøy.

  Kontroller at de følges opp og kan kommuniseres effektivt med lederne sine. Norsk er kanskje ikke morsmålet deres, så sjekk om de forstår varselskilt og sikkerhetsprosedyrer.

 • Promo Image

  Skogbruk

  På et eller annet tidspunkt har de fleste bønder skog de må ta seg av. For din sikkerhet er det viktig at du følger retningslinjene, bruker egnet personlig verneutstyr og alltid bruker riktig maskineri eller utstyr til jobben. Det er fire viktige ting vi synes du bør vite om å drive med trearbeid i høyden. 

 • Promo Image

  Brannsikkerhet

  Skade på bygninger, lager og maskineri. Det å måtte håndtere konsekvensene av en brann kan være helt forferdelig. Enda verre er det hvis brannen forårsaker skade og tap av liv, enten det er husdyr eller mennesker. Heldigvis er det mulig å forebygge brann. Ikke glem å tenke på brannsikkerhet og hva du må gjøre i en nødsituasjon. 

 • Promo Image

  Sjekkliste for kraftuttak

  Kraftoverføringen til mange av maskinene du bruker hver dag med traktoren. Noe få bønder kan klare seg uten. Men med kraftoverføringaksler som når hastigheter på opptil 1000 o/min, kan ulykker skje raskt, og de er ofte alvorlige.

  Enkle tiltak kan forebygge alvorlige helse skader. Tar du disse sikkerhetsreglene på alvor hver gang du aktiverer kraftuttaket? 

 • Promo Image

  Arbeid med strømkabler

  Visste du at elektrisitet kan hoppe opptil fem meter ved høy spenning? Du trenger ikke å berøre en strømledning for å få alvorlige skader eller få kostbare skader på utstyret ditt. Det er viktig at du vet om alle strømledninger – for alles sikkerhet. Her får du en kort innføring i strømnettsikkerhet og hva du må gjøre i en nødssituasjon 

 • Promo Image

  Trygge barn på gården

  Gården kan være et fantastisk sted for barn å vokse opp og en fantastisk kilde til læring.

  Men det er også et farlig sted. Tragisk nok blir barn drept i ulykker på gårder hvert eneste år.

  Barn er nysgjerrige og lekne, og selv om de er født på gården er de ikke immune mot risikoen.  Hvis barn jobber eller leker på gården er det opp til deg å sørge for at de er under oppsyn. 

  Det er et godt tidspunkt å minne deg selv på at du bør tenke over barnesikkerhet på gården din. 

 • Promo Image

  Arbeide i høyden

  FSF-forskning viser at risikoen for å falle fra høyden eller bli truffet av en fallende gjenstand utgjør nesten 30 % av alle dødsulykker i landbruket. Fall fra høyden kan føre til langvarige skader og påvirke virksomheten din.

  De fleste fall skjer enten fordi arbeidet ikke er riktig planlagt eller utstyret er defekt eller ikke hensiktsmessig.  Les dette for å minne deg selv på hvor viktig sikkerheten er ved arbeid i høyden.

 • Promo Image

  Arbeid med maskiner

  Dårlig eller defekte kjøretøy og maskiner er en viktig årsak til dødsfall og alvorlige skader i landbruket. 

  Følg disse enkle reglene for å være trygg

  • Sikker stans – håndbrems på, kontroller i nøytral posisjon, motor av og fjern nøkler
  • Planlegg jobben på forhånd 
  • Du må aldre fjerne eller endre sikkerhetsinnretninger for å spare tid
  • Bruk bare en maskin hvis du vet hvordan du bruker den på en sikker måte og har fått passende opplæring 
  • Les alltid instruksjonene fra produsenten 

 • Promo Image

  Husdyr: Sikkerhet når du jobber

  Man kan ikke forvente at hvem som helst skal være klar over farene ved å jobbe i nær kontakt med husdyr, men bønder har ingen unnskyldning for ikke å følge de riktige sikkerhetstiltakene i hverdagen.

  Selv om de fleste ulykker som impliserer dyr ikke er dødelige, blir mange menn, kvinner og barn unødvendig skadet hvert år fordi man tar for stor risiko. Vi er sikre på at du tar alle de riktige forholdsreglene, men les videre for å få en rask påminnelse. 

 • Promo Image

  Jobbe med bløt gjødsel

  Bløt gjødsel produserer gasser som kan være ekstremt giftige og også føre til fatale skader. Det farligste er hydrogensulfid.

  Når du håndterer bløt gjødsel, må du følge strenge sikkerhetsregler. Sørg for at du vet nøyaktig hva du håndterer, slik at du kan beskytte deg selv på best mulig måte. Her er syv ting du bør vite om flytende bløt gjødsel...

 • Promo Image

  Vær obs på trøtthet

  Kjenner du igjen tegnene på trøtthet, og vet du hvordan du skal forholde deg til dem? Tretthet er en vanlig årsak til ulykker i landbruket. Det påvirker både din evne til å ta beslutninger og reaksjonstiden din. Den kan ramme deg når du har det som travlest – i kalvingen, lammingen, innhøstingen – når du føler at presset er som størst. 

  Men når du kjenner trøttheten komme, er det fint å vite at du kan overvinne den.

 • Promo Image

  Frontlastere: sikkerhet når du jobber

  De fleste bønder har arbeidet med frontlastere. Det å bruke riktig utstyr på traktoren er helt avgjørende for sikkerheten og også for effektiviteten og din garanti. Her er seks ting du må huske på når du arbeider med frontlastere 

SIKKERHETSLØSNINGER TIL GÅRDEN DIN

Kvalitetsspeil, glass og vindusviskere og ryggekameraer maksimerer sikten. Nødvendigheter som PVU og refleksvest beskytter deg, og nye kraftuttaksdeksler sørger for at maskinene dine er trygge.

Ruter og speil Ikke ta noen sjanser! Ruter og speil er avgjørende for oversikten. Kontakt forhandleren din hvis noe av dette er ødelagt
Sikkerhetskamera Få bedre oversikt fra førerhuset med våre pakker med eksterne kamera.
Roterende varsellamper / lys

Få optimal oversikt over området rundt maskinen med originale belysningsløsninger fra AGCO, fra skifte av frontlykter til LED-arbeidslys og varsellamper.

Vindusviskersystemer

Uklar sikt når det regner? Da er det på tide å skifte vindusviskere og fylle spylervæske som tåler vinterkulda. Originale AGCO-viskere er det beste valget hvis du vil ha viskere som holder lenge.

Kraftuttaksdeksler

Ikke utsett det! Hvis kraftuttaksdekeslet er ødelagt, må du skifte det for å unngå risiko for alvorlige personskader.

PVU/vernestøvler

Hold deg trygg og bli sett med vårt utvalg av PVU, inkludert jakker som vises godt, vernestøvler og vernebriller.

Smart Check

Be om en gratis SMART Check som inkluderer en visuell sikkerhetssjekk av maskinen.

Service på klimaanlegg

Unngå trøtthet ved å sørge for at ventilasjonen i førerhuset fungerer som den skal.

 

SMART Check er en flott måte å sikre at både du og maskinen din er trygge og klare foran neste sesong. AGCO Parts tilbyr en omfattende kontroll av alle selvgående maskiner som er fem år eller eldre – helt gratis – for å sikre at de er klare for nye utfordringer.

SMART Check

SMART CHECK-KONTROLLER ER TILGJENGELIGE I EN BEGRENSET PERIODE FRA STARTEN AV OKTOBER. BESTILL SMART CHECK HOS DIN LOKALE FORHANDLER I DAG.

Begrenset antall kontroller, avhengig av tilgjengelighet hos forhandleren. Du finner mer informasjon om kampanjen i våre vilkår og betingelser.