Smart Safety Massey Ferguson | DK | AGCO Parts & Service
Vi tager sikkerhed i landbruget alvorligt

SMART SAFETY

SØRG FOR SIKKERHED PÅ LANDBRUGET

Sikkerhed i landbruget giver succes i landbruget. Ved at bruge tid på at gennemgå sikkerhedsforanstaltningerne kan du beskytte dig selv og alle andre på landbruget. Det er fristende at hoppe over, hvor gærdet er lavest, når man har travlt. Men ved at sørge for ordentlig undervisning og sikkerhedskontrol samt bruge det rigtige udstyr kan du mindske risikoen på dit landbrug. Uanset om du er ny ingen for landbruget eller mere erfaren, kan det betale sig at minde dig selv om sikkerhed på landbruget.

Opfrisk din viden med vores korte, praktiske vejledninger nedenfor. Pas godt på dig selv, for dit landbrug kan ikke fungere uden dig.

ARBEJD SIKKERT

 • Promo Image

  DET SKER IKKE FOR MIG

  Gør sikkerhed til en vane. Ignorér ikke risikoen i din hverdag på landbruget. Al din erfaring i landbruget kan ikke beskytte dig mod ulykker, hvis du vælger at vende ryggen til sikkerhed. Bare fordi det ikke er sket, betyder det ikke, at det ikke kan ske. Beskyt alle på dit landbrug – drop ikke sikkerhedsforanstaltningerne. 

 • Promo Image

  LAD DIG IKKE OVERRASKE AF TRÆTHED

  Trætte landmænd kan træffe dårlige beslutninger, have langsommere reaktionsevne og har større risiko for ulykker. Lær at genkendte symptomerne på træthed, især når du har allermest travlt. At fortsætte ufortrødent er ikke altid den bedste løsning. Hvis du er ordentligt udhvilet, opnår du større produktivitet, arbejdet bliver mere sikkert, og du får arbejdet hurtigere fra hånden.  

 • Promo Image

  FÅ ØJE PÅ SIKKERHEDSPROBLEMERNE

  Hvis du ikke kan se det, kan du ikke undgå det. Simple handlinger, som f.eks. at rengøre forruden eller montere et bakkamera, kan forhindre alvorlige skader eller livsforandrende ulykker. Se og bliv set, for alternativet er ikke til at holde ud at tænke på  

 • Promo Image

  TILLID ER IKKE TILSTRÆKKELIGT FOR AT UNDGÅ RISICI

  Overlad ikke sikkerheden til tilfældighederne på dit landbrug. Reducér risikoen med regelmæssig sikkerhedskontrol, ordentlig undervisning og det rigtige udstyr. Du ville ikke hoppe ud fra en flyvemaskine uden at tjekke din faldskærm – tag heller ikke sikkerhed på landbruget for givet. 

RESSOURCER OG RÅDGIVNING

 • Promo Image

  PTO-tjekliste

  En energikilde til mange af de maskiner, du bruger hver dag sammen med din traktor. Udstyr, som få landmænd kan undvære. Men med PTO-aksler, der når hastigheder på op til 1.000 omdr./min., kan der ofte hurtigt ske alvorlige ulykker.  

  Simple handlinger kan forhindre livsforandrende ulykker. Tager du disse sikkerhedsforanstaltninger alvorligt, hver gang du aktiverer din PTO?

 • Promo Image

  Besætning: arbejd sikkert

  Det kan måske forventes, at almindelige borgere ikke kender til de farer, der er ved at arbejde i tæt kontakt med landbrugsdyr, men landmænd har ingen undskyldning for ikke at tage de rigtige sikkerhedsforanstaltninger hver dag. 

  Selvom de fleste ulykker med dyr ikke er livsfarlige, kommer mange mænd, kvinder og børn unødigt til skade hvert år på grund af ukloge risici. Vi er sikre på, at du tager alle de rigtige forholdsregler, men her får du en hurtig påmindelse.

 • Promo Image

  Arbejde med maskiner

  Forkert brugte eller defekte køretøjer og maskiner er en vigtig årsag til dødsfald og alvorlige skader i landbruget. 

  Følg disse enkle regler for sikkerhed

  • Sikker standsning – aktivér håndbremsen, sæt betjening i neutral, sluk for motoren og tag nøglen ud
  • Planlæg dit arbejde på forhånd 
  • Fjern og ændr ikke skærme for at spare tid
  • Brug kun maskinen, hvis du ved, hvordan du skal bruge den sikkert og har fået passende undervisning i den 
  • Læs altid producentens anvisninger 

 • Promo Image

  Arbejde med gylle

  Gylle producerer gasser, der kan være ekstremt giftige og endda medføre dødsulykker. Det farligste er svovlbrinte. 

  Følg strenge sikkerhedsregler ved håndtering af gylle. Sørg for, at du forstår præcis, hvad du har med at gøre, så du kan beskytte dig selv bedst muligt. Her er 7 ting, du skal vide om gylle.

 • Promo Image

  Lær at genkende træthed

  Kan du genkende symptomerne på træthed, og ved du, hvordan du skal håndtere dem? Træthed er den vigtigste årsag til ulykker i landbruget. Det påvirker din beslutningsevne og din reaktionsevne. Det kan ramme dig, når du har allermest travlt – kælvning, læmning, høst – når du er allermest presset. 

  Men hvis du kan genkende træthed, kan du heldigvis bekæmpe det.

 • Promo Image

  Arbejde med luftledninger

  Vidste du, at elektricitet kan springe op til 5 meter ved højspænding? Du behøver ikke røre ved en stærkstrømsledning for at få alvorlige personskader eller dyre skader på dit udstyr. Kend til stærkstrømsledninger, så alle kan være sikre. Her er en hurtig vejledning i sikkerhed vedrørende stærkstrømsledninger, og hvad du skal gøre i tilfælde af en nødsituation.

 • Promo Image

  Børnesikkerhed på landbruget

  Et landbrug kan være et vidunderligt sted for børn at vokse op og en fantastisk kilde til læring. Men det er også et farligt sted. Desværre er der hvert år børn, som dør i landbrugsulykker.

  Børn er nysgerrige og kåde, og selvom de er født på gården, er de ikke immune over for farer.  Uanset om de arbejder eller leger på gården, er det dit ansvar at sikre, at der holdes øje med dem. 

  Det er en god idé at minde dig selv om børnesikkerhed på dit landbrug. 

SIKKERHEDSLØSNINGER TIL DIT LANDBRUG

Spejle, glas og visker samt bakkameraer af god kvalitet øger dit udsyn. Vigtige elementer som personlige værnemidler og refleksjakker beskytter dig, og nye PTO-skærme gør dine maskiner sikre.

Glas og spejle Tag ikke chancen! Dit glas og dine spejle er vigtige for dit udsyn, og hvis de er i stykker, skal du kontakte din forhandler
Sikkerhedskameraer Opgradér udsynet fra kabinen med vores udvalg af eksterne kamerapakker.
Rotorblink/lygter

Øg udsynet fra din maskine og det arbejde, der skal udføres, med originale AGCO lygteløsninger fra udskiftning af forlygter til opgradering af LED-arbejdslys og rotorblink.

Viskersystemer

Bliver vinduerne stribede? Det er tid til at udskifte viskerne og bruge vinterskærmrens. Originale AGCO viskere holder længe.

PTO-skærme s

Udsæt det ikke! Udskift ødelagte PTO-skærme for at mindske risikoen for alvorlige skader.

Personlige værnemidler/sikkerhedsfodtøj

Pas på dig selv, og bliv set med personlige værnemidler, herunder refleksjakker, sikkerhedsfodtøj, håndrens og sikkerhedsbriller.

Smart Check

Bed om et gratis SMART Check, der omfatter et visuelt sikkerhedseftersyn af din maskine.

Airconditionservice

Reducér træthed ved at sørge for, at ventilationssystemet i kabinen fungerer korrekt og er rent.

 

SMART Check er en fantastisk metode til at sørge for din og din maskines sikkerhed i den kommende sæson. AGCO Parts tilbyder et grundigt eftersyn af alle selvkørende maskiner, der er fem år gamle eller derover – gratis – for at sikre, at du er parat til at klare helt nye opgaver.

SMART Check

SMART CHECKS FÅS FRA BEGYNDELSEN AF OKTOBER I EN BEGRÆNSET PERIODE. BESTIL DIT SMART CHECK HOS DIN LOKALE FORHANDLER I DAG.

Der er et begrænset antal eftersyn hos de forskellige forhandlere. Du finder flere oplysninger om denne kampagne i vores vilkår og betingelser.