Vi tager sikkerhed i landbruget alvorligt

SMART SAFETY

Høj sikkerhed i landbruget giver større succes

Du arbejder i en af de farligste brancher i verden. Det er vigtigt at foretage risikovurderinger og passende sikkerhedseftersyn for at beskytte dig og alle andre på bedriften.

Brug vores korte, praktiske sikkerhedsvejledninger til at minde dig selv om best practice inden for sikkerhed i landbruget. De dækker alt fra regler for arbejde med gylle til sikkerhed for børnene på gården.

.

Hvad landmændene siger om sikkerhed

 • Promo Image

  ‘‘Gør det til en vane at foretage sikkerhedseftersyn”

  William Sayers

  Ambassadør for landbrugssikkerhed

  “Sikkerhedseftersyn er en utrolig vigtig del af hverdagen i landbruget. Ellers udsætter du dig selv og andre, der arbejder på bedriften, for alvorlig fare. Tro ikke, at der ikke kan ske ulykker for dig.”

Arbejd sikkert

 • Promo Image

  Få øje på sikkerhedsproblemerne

  Hvis du ikke kan se det, kan du ikke undgå det. Det kan være enkle ting som at udskifte dine vinduesviskere. Se og bliv set, for alternativet er ikke til at holde ud at tænke på.

 • Promo Image

  DET SKER IKKE FOR MIG

  Gør sikkerhed til en vane. Ignorér ikke risikoen i din hverdag på landbruget. Al din erfaring i landbruget kan ikke beskytte dig mod ulykker, hvis du vælger at vende ryggen til sikkerhed. Bare fordi det ikke er sket, betyder det ikke, at det ikke kan ske. Beskyt alle på dit landbrug – drop ikke sikkerhedsforanstaltningerne. 

 • Promo Image

  Tillid er ikke nok for at undgå ulykker

  Overlad ikke sikkerhed til tilfældighederne på dit landbrug. Reducér risikoen med regelmæssig sikkerhedskontrol, ordentlig undervisning og det rigtige udstyr. Du ville ikke hoppe ud fra en flyvemaskine uden at tjekke din faldskærm – tag heller ikke sikkerhed på landbruget for givet.

 • Promo Image

  Lad dig ikke overraske af træthed

  Trætte landmænd kan træffe dårlige beslutninger, have langsommere reaktionsevne og har større risiko for ulykker. Lær at genkendte symptomerne på træthed, især når du har allermest travlt. At fortsætte ufortrødent er ikke altid den bedste løsning. Hvis du er ordentligt udhvilet, opnår du større produktivitet, arbejdet bliver mere sikkert, og du får arbejdet hurtigere fra hånden.

 • Promo Image

  Tag dig tid til at tale med andre

  Passion, stolthed, fysisk og mental styrke? Lad os tale om, hvad det kræver at være landmand. Du synes måske, at det er en selvfølge at presse dig selv til det yderste eller at arbejde i timevis alene for at opnå de resultater, du ønsker. Men hvor ofte udveksler du dine erfaringer med andre? Det er tid til at tale om glæde, kærlighed, modgang og alle de andre ting, der er involveret i at være landmand.

Ressourcer og rådgivning

 • Promo Image

  Midlertidige ansatte

  Midlertidige ansatte eller sæsonarbejdere kender måske ikke til risikoen ved at arbejde i landbruget. Sørg for at sikre, at de kender sikkerhedsprocedurerne. Det er også vigtigt, at de har de nødvendige personlige værnemidler og har fået den nødvendige instruktion, inden de bruger maskineri eller værktøj.

  Sørg for, at de ansatte er under tilstrækkeligt opsyn og kan kommunikere effektivt med deres supervisors. Dansk er måske ikke deres førstesprog, så vær ekstra omhyggelig med at sikre, at de har forstået advarselsskilte og sikkerhedsprocedurer.

 • Promo Image

  Skovbrug

  På et eller andet tidspunkt skal de fleste landmænd håndtere opgaver inden for skovbrug. Af hensyn til sikkerheden er det vigtigt, at du følger retningslinjerne, er iført passende personlig beskyttelse og altid bruger det rette maskineri eller udstyr til arbejdet. Der er fire vigtig ting, du skal vide om sikkert arbejde med træer i højden. 

 • Promo Image

  Brandsikkerhed

  Skader på bygninger, lager og maskineri. Konsekvenserne efter en brand kan være voldsomme. Men endnu værre er, at brand kan forårsage skader og tab af liv for husdyr og mennesker. Heldigvis er det muligt at forhindre brand. Mind dig selv om brandsikkerhed, og hvad du skal gøre i tilfælde af brand. 

 • Promo Image

  PTO-tjekliste

  En energikilde til mange af de maskiner, du bruger hver dag sammen med din traktor. Udstyr, som få landmænd kan undvære. Men med PTO-aksler, der når hastigheder på op til 1.000 omdr./min., kan der ofte hurtigt ske alvorlige ulykker.  

  Simple handlinger kan forhindre livsforandrende ulykker. Tager du disse sikkerhedsforanstaltninger alvorligt, hver gang du aktiverer din PTO?

 • Promo Image

  Arbejde med højspændingsledninger

  Vidste du, at elektricitet kan springe op til fem meter ved højspænding? Du behøver ikke røre ved en stærkstrømsledning for at få alvorlige personskader eller dyre skader på dit udstyr. Kend til stærkstrømsledninger, så alle kan være sikre. Her er en hurtig vejledning i sikkerhed vedrørende stærkstrømsledninger, og hvad du skal gøre i tilfælde af en nødsituation 

 • Promo Image

  Børnesikkerhed på landbruget

  Et landbrug kan være et vidunderligt sted for børn at vokse op og en fantastisk kilde til læring. Men det er også et farligt sted. Desværre er der hvert år børn, som dør i landbrugsulykker.

  Børn er nysgerrige og kåde, og selvom de er født på gården, er de ikke immune over for farer.  Uanset om de arbejder eller leger på gården, er det dit ansvar at sikre, at der holdes øje med dem. 

  Det er en god idé at minde dig selv om børnesikkerhed på dit landbrug. 

 • Promo Image

  Arbejde i højden

  FSF-undersøgelser viser, at risikoen for at falde ned eller blive ramt af faldende genstande udgør næsten 30 % af alle dødsulykker i landbruget. Fald fra højder kan medføre langvarige personskader og påvirke din forretning.

  De fleste fald sker enten, fordi arbejdet ikke er korrekt planlagt, eller udstyret er defekt eller ikke passende.  Læs dette for at minde dig selv om sikkerhed ved arbejde i højder.

 • Promo Image

  Arbejde med maskiner

  Forkert brugte eller defekte køretøjer og maskiner er en vigtig årsag til dødsfald og alvorlige skader i landbruget. 

  Følg disse enkle regler for sikkerhed

  • Sikker standsning – aktivér håndbremsen, sæt betjening i neutral, sluk for motoren og tag nøglen ud
  • Planlæg dit arbejde på forhånd 
  • Fjern og ændr ikke skærme for at spare tid
  • Brug kun maskinen, hvis du ved, hvordan du skal bruge den sikkert og har fået passende undervisning i den 
  • Læs altid producentens anvisninger 

 • Promo Image

  Husdyr: Sikkerhed i arbejdet

  Det kan måske forventes, at almindelige borgere ikke kender til de farer, der er ved at arbejde i tæt kontakt med landbrugsdyr, men landmænd har ingen undskyldning for ikke at tage de rigtige sikkerhedsforanstaltninger hver dag.

  Selvom de fleste ulykker med dyr ikke er livsfarlige, kommer mange mænd, kvinder og børn unødigt til skade hvert år på grund af ukloge risici. Vi er sikre på, at du tager alle de rigtige forholdsregler, men her får du en hurtig påmindelse. 

 • Promo Image

  Arbejde med gylle

  Gylle producerer gasser, der kan være ekstremt giftige og endda medføre dødsulykker. Det farligste er svovlbrinte. 

  Følg strenge sikkerhedsregler ved håndtering af gylle. Sørg for, at du forstår præcis, hvad du har med at gøre, så du kan beskytte dig selv bedst muligt. Her er 7 ting, du skal vide om gylle.

 • Promo Image

  Lær at genkende træthed

  Kan du genkende symptomerne på træthed, og ved du, hvordan du skal håndtere dem? Træthed er den vigtigste årsag til ulykker i landbruget. Det påvirker din beslutningsevne og din reaktionsevne. Det kan ramme dig, når du har allermest travlt – kælvning, læmning, høst – når du er allermest presset. 

  Men hvis du kan genkende træthed, kan du heldigvis bekæmpe det.

 • Promo Image

  Frontlæssere: sikkerhed i arbejdet

  De fleste landmænd har erfaring med at arbejde med frontlæssere. Det er vigtigt at bruge det rigtige udstyr på traktoren af hensyn til sikkerheden, men også af hensyn til effektiviteten og din garanti. Her er seks ting, du skal huske, når du arbejder med frontlæssere 

SIKKERHEDSLØSNINGER TIL DIT LANDBRUG

Spejle, glas og visker samt bakkameraer af god kvalitet øger dit udsyn. Vigtige elementer som personlige værnemidler og refleksjakker beskytter dig, og nye PTO-skærme gør dine maskiner sikre.

Glas og spejle Tag ikke chancen! Dit glas og dine spejle er vigtige for dit udsyn, og hvis de er i stykker, skal du kontakte din forhandler
Sikkerhedskameraer Opgradér udsynet fra kabinen med vores udvalg af eksterne kamerapakker.
Rotorblink/lygter

Øg udsynet fra din maskine og det arbejde, der skal udføres, med originale AGCO lygteløsninger fra udskiftning af forlygter til opgradering af LED-arbejdslys og rotorblink.

Viskersystemer

Bliver vinduerne stribede? Det er tid til at udskifte viskerne og bruge vinterskærmrens. Originale AGCO viskere holder længe.

PTO-skærme s

Udsæt det ikke! Udskift ødelagte PTO-skærme for at mindske risikoen for alvorlige skader.

Personlige værnemidler/sikkerhedsfodtøj

Pas på dig selv, og bliv set med personlige værnemidler, herunder refleksjakker, sikkerhedsfodtøj, håndrens og sikkerhedsbriller.

Smart Check

Bed om et gratis SMART Check, der omfatter et visuelt sikkerhedseftersyn af din maskine.

Airconditionservice

Reducér træthed ved at sørge for, at ventilationssystemet i kabinen fungerer korrekt og er rent.

 

SMART Check er en fantastisk metode til at sørge for din og din maskines sikkerhed i den kommende sæson. AGCO Parts tilbyder et grundigt eftersyn af alle selvkørende maskiner, der er fem år gamle eller derover – gratis – for at sikre, at du er parat til at klare helt nye opgaver.

SMART Check

SMART CHECKS FÅS FRA BEGYNDELSEN AF OKTOBER I EN BEGRÆNSET PERIODE. BESTIL DIT SMART CHECK HOS DIN LOKALE FORHANDLER I DAG.

Der er et begrænset antal eftersyn hos de forskellige forhandlere. Du finder flere oplysninger om denne kampagne i vores vilkår og betingelser.